Η πάροδος του χρόνου, η συνεχής έκθεση στον ήλιο αλλά και οι ρύποι στερούν από την επιδερμίδα τη λαμπερή και νεανική της όψη. Σύμμαχός σου στη μάχη ενάντια στα σημάδια του χρόνου και το θαμπό δέρμα είναι η μεσοθεραπεία.

Τι είναι η μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερες και πιο αποτελεσματικές τεχνικές στην Αισθητική Δερματολογία. Είναι μια ενέσιμη θεραπεία που δρα με στόχο την ανάπλαση και την ανανέωση των κυττάρων της επιδερμίδας και διενεργείται με την έγχυση ενός μείγματος θρεπτικών συστατικών που περιλαμβάνει διάφορες βιταμίνες, αμινοξέα και υαλουρονικό οξύ.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η μεσοθεραπεία μπορεί να εφαρμοστεί σε πρόσωπο και σώμα, προσφέροντας ποικίλα οφέλη σε κάθε περιοχή. Τα σημεία που εφαρμόζεται συχνότερα είναι:

  • Μάτια
  • Λαιμός
  • Ντεκολτέ
  • Χέρια
  • Γλουτοί
  • Μηροί

Ποια τα πλεονεκτήματα της μεσοθεραπείας;

Η μεσοθεραπεία είναι μια ανώδυνη μη επεμβατική θεραπεία που χαρίζει υγιή και φωτεινή όψη στην επιδερμίδα, επαναφέροντας τη χαμένη ζωντάνια και ελαστικότητά της. Κάθε συνεδρία διαρκεί περίπου 30’ και ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις καθημερινές του δραστηριότητες χωρίς προβλήματα.

Χάρη στα φυσικά συστατικά που περιέχουν τα μείγματα (blends) που χρησιμοποιούνται στη μεσοθεραπεία, η τεχνική αυτή συμβάλλει στην αναζωογόνηση και ενυδάτωση του δέρματος. Παράλληλα, η εφαρμογή της βοηθάει στην αντιγήρανση και τη μείωση των λεπτών γραμμών και προλαμβάνει την εμφάνιση νέων ρυτίδων στην επιδερμίδα.

Η μεσοθεραπεία βοηθά ακόμη στην ανύψωση των βλεφάρων και τη βελτίωση του περιγράμματος, ενώ με τη συγκεκριμένη τεχνική μπορούν να αντιμετωπιστούν η χαλάρωση στο λαιμό και οι μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια.

Για ακόμα πιο ολοκληρωμένα αποτελέσματα, η μεσοθεραπεία μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες θεραπείες, όπως fractional laser, εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος, peeling και νήματα.

Εφαρμογή μεσοθεραπείας από τη δερματολόγο Μαρία Τσικελούδη

Η δερματολόγος Μαρία Τσικελούδη προσφέρει υπηρεσίες μεσοθεραπείας, χρησιμοποιώντας υλικά υψηλής ποιότητας. Κάθε θεραπεία προσαρμόζεται στις ανάγκες της εκάστοτε επιδερμίδας και διενεργείται σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο για ασφαλή και άμεσα ορατά αποτελέσματα.