ΕΓΧΩΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Η ιατρός Μαρία Τσικελούδη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Μεγάλο Μοναστήρι Λάρισας. Αφού ολοκλήρωσε τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση της στο Βελεστίνο, εισήχθη επιτυχώς με πανελλήνιες εξετάσεις στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου και αποφοίτησε το 2002.
Κατόπιν τρίμηνης εκπαίδευσης στο Γ.Ν. Λάρισας, ολοκλήρωσε την υπηρεσία υπαίθρου στο Π.Ι. Κοιλάδας του Κ.Υ. Τυρνάβου. Στη συνέχεια, εργάστηκε στην ιδιωτική Παθολογική Κλινική «Δημοσθένης Βουβαλούδης» ενώ αργότερα τοποθετήθηκε στην Ά Παθολογική του Γ.Ν. Σερρών, όπου ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή της στο κομμάτι της Παθολογίας.
Τα επόμενα τέσσερα έτη, διατέλεσε Επιστημονικός Συνεργάτης σε θέση ειδικευόμενου στη Νεφρολογική Κλινική του Γ.Ν. Παπαγεωργίου, όπου συμμετείχε σε όλες τις εργασίες και τις εφημερίες της Νεφρολογικής Κλινικής, του Τμήματος Τεχνητού Νεφρού, Περιτοναϊκής Κάθαρσης καθώς και στα εξωτερικά ιατρεία.

ιατρείο

ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η ιατρός έλαβε την ειδικότητα της Δερματολογίας - Αφροδισιολογίας στην Κρατική Κλινική Γ.Ν. Δερματικών και Αφροδίσιων Νόσων και στη Β’ Πανεπιστημιακή Δερματολογική του Α.Π.Θ. στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου.

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Από το 2016, η ιατρός συμμετέχει στα σεμινάρια πρακτικών εφαρμογών (hands on seminars) που διεξάγονται από το Royal Society of Medicine Aesthetics, στο Λονδίνο, παρουσία όλων των διεθνώς αναγνωρισμένων εκπαιδευτών Αισθητικής Δερματολογίας.
Την περίοδο 2018-2019 μετεκπαιδεύτηκε στην Αισθητική Δερματολογία στη Sergio Noviello Academy στο Μιλάνο, όπου παρακολούθησε εκπαιδευτικά προγράμματα για όλες τις σύγχρονες ενέσιμες θεραπείες.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΓΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΟ

Με στόχο τη συνεχή εξέλιξη και επιμόρφωση της, η ιατρός έχει συμμετάσχει σε μελέτες διεθνούς κλίμακας, ενώ επιστημονικά άρθρα της έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και διεθνή μέσα.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Το 2014 και αφότου έλαβε τον τίτλο της ιατρικής ειδικότητας της Δερματολογίας – Αφροδισιολογίας, μετέβη στο Λονδίνο όπου δραστηριοποιήθηκε σε νοσοκομεία του Βρετανικού Εθνικού Συστήματος Υγείας (NHS).
Πιο συγκεκριμένα, εργάστηκε ως Επιμελήτρια στα νοσοκομεία Luton & Dunstable Hospital, όπου αργότερα διετέλεσε και Honorary Consultant στην
Παιδοδερματολογία, στο Princess Alexandra Hospital και στο North Middlesex Hospital. Στο τελευταίο μάλιστα, ανέλαβε και τη διεύθυνση του Δερματολογικού Τμήματος και υπήρξε Συντονίστρια της Δερματοογκολογικής Ομάδας.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Λονδίνο, ασχολήθηκε εκτενώς με το γνωστικό αντικείμενο του καρκίνου του δέρματος, εστιάζοντας στην πρώιμη διάγνωση και αντιμετώπιση του. Συγχρόνως, μετεκπαιδεύτηκε στη Δερματολογία Παίδων από το British Society for Pediatric Dermatology (Birmingham Women’s and Children’s NHS Foundation Trust, Royal Hallamshire Hospital), καθώς και στον τομέα της Δερματοχειρουργικής από το British Society for Dermatosurgery.
Πέρα από την εργασία της σε δημόσια νοσοκομεία της Αγγλίας, η ιατρός δραστηριοποιήθηκε και στον ιδιωτικό τομέα σε συνεργασία με την εταιρία DMC Healthcare στο Λονδίνο.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

δερματολογικό ιατρείο

Από τον Απρίλιο του 2021, η ιατρός διαθέτει πλέον ιατρείο και στην αγαπημένη της πόλη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα συνεχίζει να διατηρεί ενεργή παρουσία στον ιδιωτικό τομέα στο Λονδίνο.